În 2016 întrebam "Când nu o să se mai moară în Romania din cauza incompetenței", și aparent continui să mă întreb asta 4 ani mai târziu. Am îmbătrânit, nu mai am nici măcar puțina răbdare pe care o aveam acum 4 ani când încă nu înjuram în mod direct. Dracii pe care îi am acum au la baza inițiativa (aparent) bună a Primariei Constanța (condusă de Ratonul Atomic, un om care nu platește impozitul mașinii pe care o conduce - jegule, eu plătesc la 6 cilindri 2.5L și tu nu? Morții mă-tii.), adică lansarea "platformei" "Impreuna pentru Constanța".

Pe scurt platforma se vrea un fel de Tinder - pentru ajutorarea celor în nevoie, indiferent că sunt tineri, bătrâni, femei, bărbați, înfometați sau au nevoie de medicamente. Absolut lăudabil frecami-aș una uite ce lucru frumos face Primăria. Înainte de toate, vă îndemn să intrați acolo și să ajutați dacă puteți, gasiți acolo persoanele care au nevoi, ce nevoi au și un număr de telefon - vă descurcați mai departe.

Acum începe distracția. Păi futuvă-n gură de animale leproase ce sunteți cu toții, de la ultimu' cărător de cafele până la ăla care a luat decizia să închidă pagina de sesizări de pe Facebook (prea raporta lumea lucruri care nu merg în oraș, futu-i în gură - ce le trebuie lor lumină pe stradă). De unde dracu' aveți tupeu să veniți cu o platformă la emoție prin care să cereți practic ajutorul semenilor (plătitori de TAXE ȘI IMPOZITE PE BUNURILE PE CARE LE DEȚIN, NU CA ALȚII care au Seria 5 cu Pachet M) când voi aveți Direcție de Asistență Socială - care, din ce ne relevă numele, s-ar ocupa fix cu genul ăsta de lucruri? Ah, posibil pentru că șeful DGASPC e numit politic, și sparge banii pe alte lucruri printre care și contracte dubioase. Posibil și pentru că banii Primăriei sunt dați pe borduri de marmură pe un pod care a stat niște ani buni semi blocat, în paragină. Posibil și pentru că aproape nimănui în mediul public nu îi pasă de eficiență, problemele concitadinilor, fișa de post, etică, și alte rahaturi care pe alții nu îi lasă să doarmă. Nu înțeleg, sincer, cum poate cineva să aibă tupeul ăsta, și să promoveze pagina asta. Nu e ca și cum toate autoritățile publice fac ceva de obicei, dar în contextul ăsta, platforma vine drept o confirmare că ei sunt inapți și (după cum știam deja) suntem singuri orice s-ar întâmpla, ei practic se bazează pe noi pentru a supraviețui, nu noi pe ei. Bine, dacă era cineva care credea că își poate pune baza în stat (sau autorități publice locale) probabil delira, "statul" (sau autoritățile publice locale) n-a făcut vreun lucru bun de când sunt eu pe pământ, nu știu de ce ar fi început acum.

Bă tupeu, să veniți să ne cereți să ne ajutăm semenii când voi continuați să fiți ineficienți, proști, mârlani, jegoși, leproși, inapți de-a dreptul și incompetenți, să ne cereți să ajutăm semenii pentru că voi ați spart banii - e doar încă o dovadă pe mormanul de dovezi ale faptului că sunteți niște oameni precum chestia deversată de RAJA în Marea Neagră, adică de rahat. Sper să ajungeți să depindeți de fiecare serviciu neglijat de voi, să dormiți sub cerul liber și să vă gândiți că ați avut cândva orașul ăsta la degetul mic.

Închei prin a vă rugă să faceți ce voi face și eu mâine, și să încercați să sunați măcar la o persoană de pe lista aceea, sau măcar să întrebați vecinii dacă au nevoie de ceva. Doar pentru că ei sunt niște jeguri umane nu înseamnă că și noi trebuie să fim.

Intrați pe Impreuna Pentru Constanța, sunați și ajutați.

Special pentru autoritățile publice locale.